menu sluiten
Contact

Amsterdam
Pedro de Medinalaan 87a/b, 1086 XP Amsterdam
Nederland +31 (0)85-888 33 31

Breda
Neerloopweg 36, 4814 RS Breda
Nederland +31 (0)85-888 33 31

Antwerpen
Veldkant 33B, 2550 Kontich
Belgiƫ +32 (0)3 444 11 08

info@jstack.eu

thema

Artificial intelligence

Kunstmatige intelligentie

Artifical Intelligence en Machine Learning; termen die aan de top staan als het gaat om innovatieve technologieƫn. Simpel gezegd betreft dit software dat de menselijke manier van
handelen en denken na kan bootsen. De algemene verwachting is dat dergelijke technieken de toekomst gaan vormgeven. Kunstmatige intelligentie ontwikkelt zich razendsnel. Waar dit voorheen alleen was weggelegd voor de tech-giganten van deze wereld, maken we er nu dagelijks gebruik van en zijn integratiemogelijkheden dichterbij dan ooit. Maar wat is AI nu precies en wat kan het voor uw organisatie betekenen?

Wat is AI precies?

Om kunstmatige intelligentie in te zetten in bedrijfsprocessen of de klantreis is het van belang de definitie helder te hebben. Binnen jstack leggen we AI uit als een wetenschappelijk vakgebied, waarin we streven naar het nabootsen van de menselijke manier van handelen en denken door computerprogrammaā€™s. Het doel van AI is kenmerken van menselijke intelligentie aan te brengen. Er wordt dus niet alleen gekeken naar computerwetenschappen, maar ook naar psychologie, filosofie, taalkunde en het vermogen om problemen op te lossen.

AI is de bestudering van het vermogen van machines om menselijk gedrag zoals redeneren, plannen, leren of het begrijpen van spraak na te bootsen.

AI in het dagelijks leven

Zoeken via Siri, een vraag stellen aan een chatbot of een kijktip via Netflix. Het zijn enkele voorbeelden van AI. Verschillende publicaties zijn ervan overtuigd dat AI de mens zal vervangen op de werkvloer. Of dit ooit daadwerkelijk gaat gebeuren, is maar de vraag. De definitie van wat AI is, is in de loop van de jaren aan verandering onderhevig. Een aantal jaren geleden zou een persoon een zoekopdracht in de zoekmachine als een vorm van AI beschouwen. Hoewel dat hedendaags niet meer het geval is.

Wat levert AI op?

Om de waarde van AI voor uw organisatie te bepalen, voeren we vooraf een grondige analyse uit. Voorbeelden van wat AI kan opleveren:

  • Veiligheid: plekken op de wereld die gevaarlijk zijn voor mensen, bijvoorbeeld mijnen of dichtbegroeide oerbossen. Middels AI zijn die plaatsen inzichtelijk en bereikbaar geworden. Op plekken waar veel mensen komen kan AI ook de veiligheid verhogen, denk aan video-surveillance voor veiligheidsdiensten of risicosimulaties.
  • Nauwkeurigheid: bij grote hoeveelheden complexe data: AI kan snel beslissingen nemen op basis van informatie in verschillende situaties. Het wordt hierbij niet beperkt door menselijke attentie, angst, afleiding of emotionele reacties.
  • Gemak: AI biedt ontelbare oplossingen voor het dagelijkse leven, zoals het voorbeeld van Netflix. Het aanbod van Netflix wordt op uw voorkeuren afgestemd, en leert uw wensen steeds beter kennen. Dezelfde principes bieden vrijwel eindeloze oplossingen voor uw bedrijfsprocessen.

Hier hebben wij artificial intelligence toegepast

Benieuwd wat artificial intelligence aan uw business kan toevoegen?

Onze specialisten vertellen u er graag meer over. Neem contact op met Sijmen van der Willik voor een vrijblijvend adviesgesprek.