menu sluiten
Contact

Amsterdam
Pedro de Medinalaan 87a/b, 1086 XP Amsterdam
Nederland +31 (0)85-888 33 31

Breda
Neerloopweg 36, 4814 RS Breda
Nederland +31 (0)85-888 33 31

Antwerpen
Veldkant 33B, 2550 Kontich
België +32 (0)3 444 11 08

info@jstack.eu

thema

Business procesinnovatie

Vertrekpunt voor innovatie

 

Het komt vaak voor dat organisaties de behoefte uitspreken voor een nieuwe applicatie. Dit vormt een goed vertrekpunt om niet alleen de applicatie zelf, maar ook de processen waar de applicatie effect op heeft te innoveren.

Digitale transformatie leidt tot steeds verdere integratie van verschillende bedrijfsfuncties en processen. Vaak zijn deze processen verre van rechtlijnig. Medewerkers, klanten en leveranciers hebben steeds meer manieren en momenten waarop ze met uw organisatie in contact staan. Een goede digitale oplossing is hier op voorbereid. Wat start met een vraag voor een nieuwe applicatie, mondt al snel uit in een vraagstuk over procesinnovatie.

Uitdagen van bestaande processen

Samen met onze klanten werkt jstack naar een helder beeld van de probleemstelling. We kijken hierbij goed naar de huidige context, nog voor we gaan denken in technologische oplossingen. Dat vraagt om een onderzoekende houding. We stellen de juiste, kritische vragen en zorgen dat we alle benodigde informatie volledig en inzichtelijk krijgen.

Door het inzichtelijk maken van de huidige situatie, komt ook het verbeterpotentieel in beeld. In een interactieve vorm zullen we samen de huidige processen Dgaan uitdagen. Dit maakt de mogelijkheden voor procesverbetering, digitalisering en innovatie concreet. Bij jstack begeleiden we u tijdens innovatie; van ideevorming tot uitrol en optimalisatie.

Ons werk omtrent business procesinnovatie

Businessmodel innovatie

Het herorganiseren van bedrijfsprocessen kan ook radicalere vormen aannemen. Businessmodel innovatie overstijgt dan het niveau van het verbeteren van één of enkele processen. Hoewel technologie vaak een driver is voor businessmodel innovatie, is een integrale aanpak noodzakelijk om te toetsen of het businessmodel kan gaan werken. Wie zijn uw klanten en welke relatie gaat u met ze aan? Hoe is uw waardepropositie opgebouwd? Welke kernactiviteiten en resources zijn er nodig om het business model te laten werken? Wie zijn uw partners? En wat is dan het verdienmodel? In creatieve sessies met de klant combineren we het Business Model Canvas met de technologische kennis en ervaring die we beheersen.

Benieuwd wat procesinnovatie in uw organisatie kan betekenen?

Onze specialisten vertellen u er graag meer over. Neem contact op met Walter Schoonebeek voor een vrijblijvend adviesgesprek.